Bachbloesem

De Bach Bloesems zijn ooit ontwikkeld door de Engelse arts, Edward Bach. Tijdens zijn loopbaan als arts, raakte hij er steeds meer van overtuigd dat er meer naar de patiënt als geheel moet worden gekeken.
Hij was ervan overtuigd dat levenshouding en denkwijze een belangrijke oorzaak van ziekten waren.
Hij ging zoeken naar een methode om deze te beïnvloeden. Hij liet al zijn wetenschappelijke kennis achter zich en keerde terug naar de natuur, omdat volgens hem daar de sleutel lag.
Edward Bach zocht naar die specifieke planten die de harmonie tussen lichaam en geest zouden kunnen herstellen en ontdekte hoe hij de bloesem-energie van die betreffende plant, boom of struik kon gebruiken.

De grondgedachte van dr. E. Bach was dat gemoedstoestanden zoals, angst, neerslachtigheid of trauma’s de genezing van ziekte in de weg kunnen staan.
Met de 38 Bach Bloesem remedies die hij uiteindelijk realiseerde, worden deze negatieve gemoedstoestanden omgevormd tot een positieve instelling.
Hierdoor wordt het eigen vermogen tot zelfgenezing gestimuleerd.

De Remedie helpt ons om uit een patroon te komen waarin men terecht is gekomen.

Ze werken specifiek op de emotionele gesteldheid van de betreffende persoon.

Bachbloesems kunnen met elke willekeurige andere geneeswijze gecombineerd worden.
Ze verstoren de effecten van andere therapieën niet. Bachbloesems vervangen niet de reguliere medicijnen, maar ze kunnen een goede aanvulling zijn op bijvoorbeeld de behandeling van een huisarts of specialist.

Eén van de bekendste Bachbloesem remedie is de Rescue Remedie, deze Remedie bestaat uit 5 verschillende bloesems die werken op angst, paniek, spanning en ongeduld en zorgt dus vrijwel direct voor ontspanning, vertrouwen en rust in het hoofd.

Op zondag 10 en 17 maart 2024 wordt de eerste cursus Werken met Bachbloesem-remedies gegeven. Voor meer informatie klik hier.